Zahvaljujući Glasnoviću kreće isplata zaostalih mirovina pripadnicima HVO-a

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje u ponedjeljak je na svojim internetskim stranicama objavio da u četvrtak, 11. svibnja, počinje isplata neisplaćenih mirovina iz 2007. godine korisnicima mirovina koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i članovima njihovih obitelji.

“Korisnicima mirovina koji su bili pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i članovima njihovih obitelji neisplaćene svote mirovina za 2007. u Republici Hrvatskoj isplatit će se 11. svibnja 2017., a korisnicima i nasljednicima u inozemstvu u svibnju 2017. s mirovinom za travanj 2017. godinu”, stoji u priopćenju HZMO-a.

Isplata zaostataka pripadnicima HVO-a od Ministarstva rada i mirovinskog sustava, jedna je od pet zahtjeva koje je za potporu Vladi prošli tjedan tražio nezavisni saborski zastupnik Željko Glasnović, a sporazum su uz njega potpisali i premijer Andrej Plenković, ministar branitelja Tomo Medved i državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Zdravka Bušić, podsjeća Hina.

Stranka Slobodna Hrvatska, koju su osnovali bivši članovi Živog zida, podnijela je zbog toga u ponedjeljak kaznenu prijavu Uskoku protiv premijera Plenkovića jer sporazum smatraju primjerom političke korupcije.

Zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić taj je zahtjev ocijenio smiješnim.

“To na što oni aludiraju bilo je programu HDZ-a što se tiče statusa branitelja”, podsjetio je.

7 komentara

 1. Sad ce se opariti lazni invalidi.

  Like(1)Dislike(0)
 2. Kad bi general znao da je pola od tih sto ce dobit mirovine lažni i da su svi ti glasali protiv njega drugacije bi pricao.Da se razumjemo Glasnovica jedino cjenim od svih politicara.

  Like(1)Dislike(0)
 3. bolan daj i nama stogod ima gladnih usta jos 3,4,djece ide u skolu dosta tojim lopovin sto su se krili po njemackoj NAPRAVI REVIZIJU PA CES VIDITI KOME DAJETE

  Like(0)Dislike(0)
 4. 70 POSTO IH JE LAZNI DAJ LJUDIMA STO SU SE BORILI ZA TOJU HERCEGBOSNU NESTO

  Like(0)Dislike(0)
 5. boli me kurac ja san bijo 4god u ratu nemam nista suprugu i 3 djece idu u skolu ko ih nije zasluzijo neka ispasta u ljima ..ima ih 80posto nezna sto je rov ni cetnicka granata bujrum neka uzivaju

  Like(0)Dislike(1)
 6. boli me kurac ja san bijo 4god u ratu nemam nista suprugu i 3 djece idu u skolu ko ih nije zasluzijo neka ispasta u ljima ..ima ih 80posto nezna sto je rov ni cetnicka granata bujrum neka uzivaju–samo NEKA BRACA PO KRVI UZUIVAJU DOBRE STANOVE IMAJU DOBRE AUTE VOZAJU MOJA DJECA NEMAJU ZA KARTE I SENDVICA NEKA UZIVAJU TAKO TREBA

  Like(2)Dislike(1)
 7. TAKO BRACO RVATI UZMITE STO NISTE ZASLUZILI –OVI JADNICI STO SU RALJENI I OBOLILI ONI NISU NASA BRACA

  Like(2)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.