Zahvaljujući mladima, posuška pijaca još jednom blista (FOTO)

Grupa mladih osoba iz Vijeća mladih općine Posušje ove subote iskoristila je lijepo vrijeme i još jednom, četvrti put, očistila prostor posuške pijace.

„Posuška pijaca prepuštena je na milost i nemilost zubu vremena, ali i otpada koji se tijekom godine taloži na njoj. Mladi Posušja su, već četvrti put, očistili pijacu. Nažalost, ne zna se čija je odgovornost i nadležnost gradska pijaca, koja poput rugla strši u centru grada.“, kazao je Jozo Kolobarić ispred Vijeća mladih općine Posušje koji je smo dva dana prije subote još jednu ekološku akciju pokrenuo preko facebooka, a na koju se odazvalo desetak mladih ljudi.

„Bilo je i naših starijih stanovnika zainteresirano, prije svega Karolina Đurišić i Stanka Bakula, ali mi mladi smo ovaj put odlučili da sami iznesemo ovu akciju. Prije svega kako bi našim primjerom i druge mlade zainteresirali i potakli. Na sve ostale apeliramo da ne bacaju otpad, kako ni po ulici, tako ni na divlje deponije uz prometnice. Budimo svjesni da je nesavjesno odlaganje, odnosno bacanje otpada u prirodu trajan problem, kako ekološki tako i zdravstveni.“, poručio je Kolobarić.

Pohvalio je i suradnju s Javnim poduzećem Vodovod čiji su djelatnici nakon svake ovakve akcije došli po prikupljeni otpad i odvezli na predviđenu deponiju.

„Očuvajmo našu prirodu i okolinu, te podižimo značaj ekološke svijesti, ali i prakse.“, poručili su iz Vijeća mladih općine Posušje.

Kako je protekla subota pogledajte u fotogaleriji.

7 komentara

 1. Jaka pijaca

  Like(0)Dislike(5)
 2. Svaka cast

  Like(4)Dislike(0)
 3. bravo

  Like(3)Dislike(0)
 4. To su vrijedna mladez koju oce nasi da iskoristavaju za mizernu placu a kad odu mladi van onda nema ko da radi a oni nemisle glavom vec samo misle o mercedesima i kako konto da naraste . Koji god dovede Muslimana bitce kaznjen neka to zapamti. Mladi bravo vi ste pravi a stare prdonje to sisa . Doce i nase vrijeme

  Like(0)Dislike(2)
 5. Nisu ove tako ni mlade. Hehe

  Like(0)Dislike(3)
 6. Sta ti znas staje mlado a sta staro ti i neraspoznajes boje jos dobro

  Like(1)Dislike(0)
 7. Mladi naivno misle da mjenjaju svijet sa ovim. Tako sam i ja nekada…

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.