Zanimanja bez fakulteta koja donose veliku zaradu: Fizioterapeut, pogrebnik, medicinska sestra…

Među zanimanjima za koja nije potrebna fakultetska diploma, a koja donose mnogo novca, nalaze se fizioterapeut, pogrebnik, elektromehaničar, aviotehničar, web dizajner, medicinska sestra, oralni higijeničar i kontrolor leta.

Prema istraživanju “Business Insidera”, među 30 zanimanja koja donose veliku zaradu nalaze se fizioterapeut, pogrebnik, asistent pravnika, tehničar za civilni inženjering, arhitektonski tehničar, tehničar za mehaniku, tehničar za industrijski inženjering, elektromehaničar, industrijski mehaničar, kardiovaskularni tehnolozi i tehničari te fizioterapeut asistenti.

Među zanimanjima koja obećavaju veoma visoke plaće nalaze se i geološki tehničar, asistenti radne terapije, radiološki tehnolog, aviotehničar, tehničar elektronike, respiratorni terapeut, tehničar elektrotehnike, specijalista za računarske mreže, tehničar u oblasti zračno-kozmičkog prostora, kao i web dizajner.

Prema ovom istraživanju, profesije koje garantiraju dobra primanja su tehnolog za magnetnu rezonancu, medicinska sestra, operater za medicinsku dijagnostiku, organizator za pogrebe, nuklearni tehničar, tehnolog nuklearne medicine, oralni higijeničar, radio-terapeut i kontrolor leta.

Anadolija

1 komentar

  1. oralni higijeničar???-di bi taj radio????

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.