Zapadni Balkan očekuje veliki napredak u sljedećih 10 godina

Regiju Zapadnog Balkana u sljedećih deset godina očekuje veliki napredak, bez obzira na to kada će točno postati dio Europske unije, izjavo je danas član borda direktora Samita Makedonija 2025 Chris Pavlovski, osnivač i generalni direktor kanadskog Rumble.com.

U razgovoru za Tanjugu Pavlovski je kazao da je inicijativa za stvaranje zajedničkog ekonomskog područja u regiji dobra ideja, jer živimo u globaliziranom svijetu. Kako je primijetio, u današnje vrijeme biznis se može pokrenuti on line, odnosno preko interneta i vrlo lako se uključiti na svjetsko tržište, tako da nema razloga da zemlje Zapadnog Balkana ekonomski ne surađuju.

“Zajedničko ekonomsko područje moglo bi potaknuti suradnju i ubrzati razvoj”, naglasio je.

Pavlovski kaže da je od početak pratio Samit Makednija 2025, koji se ove godine održava šesti put, i da je samo u tom razdoblju video dramatičan napredak, kako Makedonije, tako i cijele regije: “Na primjer, ova konferencija je svake godine sve veća, ima sve više sudionika i za nju ima sve više zanimanja. Regija se razvija i mislim da je sve moguće za ovu regiju u sljedećih godina”.

Na pitanje očekuje li da Makedonija i zemlje regije budu dio Europske unije do 2025. godine, Pavlovski je rekao da je to pitanje za političare, ali da je bez obzira na to vidljiv napredak u cijeloj regiji. Dvodnevni Samit Makedonija 2025 otvoren je u srijedu.

Radi se o regionalnoj platforma za razmjenu najnovijih svjetskih trendova u poslovanju, investicijama, tehnološkim inovacijama i odgovornom liderstvu.

(Fena)

6 komentara

 1. Koja glupost,koce docekat ti deset godinaa,taj napredak za zapadni balkan misija zvana utopija

  Like(1)Dislike(0)
 2. Ja sam čujo da će jedaneste godine ovi iz EU dolazit vamo radit, tako će bit dobro.
  Govno mu ko laže.

  Like(0)Dislike(0)
 3. Očekuje nas kurac

  Like(0)Dislike(0)
 4. Kurcem u čelo.

  Like(0)Dislike(0)
 5. Je li ovo članak sa SRDEX-a. Što ljudi mogu bulaznit, a za to još dobiju pare.

  Like(0)Dislike(1)
 6. Sta da nas ocekuje tuga i jad

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.