Zapečaćeno 57 objekata, zatečeno 96 neprijavljenih radnika

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine u subotu je na prostoru Federacije izvršila ukupno 228 inspekcijskih nadzora kada su, zbog utvrđenih nepravilnosti, inspektori privremeno zapečatili 57 objekata u kojima je zatečeno 96 neprijavljenih radnika.

Kontrolama su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju obrtničku i proizvodnu djelatnost i djelatnost igara na sreću, te ugostiteljske, trgovačke i druge uslužne djelatnosti, javlja Fena.

U tijeku inspekcijskog nadzora utvrđeno je i da 28 objekata obavlja djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa u ovim aktivnostima izdat je 141 prekršajni nalog s izrečenim novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 352.900 KM.

Porezna uprava FBiH pozivala je porezne obveznike da izvršavaju obveze, a građane da uz punu diskreciju prijave nepoštivanje poreznih zakona, zapošljavanje neprijavljenih radnika, neizdavanje fiskalnih računa i druge koruptivne radnje.

Prijave se mogu dostaviti putem e-maila [email protected] i [email protected], putem SMS poruke na broj mobitela 061-724-610 i putem besplatnog poziva 080-020-333, priopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH.

1 komentar

 1. Užas užas užas
  Tko to radi, gdje se to radi….gdje je ” država” i zakon da se takvo što može raditi?
  Ljudi se bore da prežive i onda dođu lešinari i takvo sto rade u nasoj siromasnoj zemlji.
  Tužno tužno tužno….
  Na drugom mjestu trebaju pocet…..
  Na drugom mjestu.

  Like(3)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.