Započele pojačane inspkcijske kontrole na području FBiH

Federalna uprava za inspekcijske poslove je od 3. listopada započela treći ciklus pojačanih inspekcijskih kontrola na području cijele FBiH iz svih područja inspekcijskog nadzora.

Shodno zaključcima Vlade FBiH, naglasak u provođenju inspekcijskih aktivnosti bit će stavljen na kontrolu rada „na crno” i suzbijanje sive ekonomije, prenosi Fena

Iz Uprave napominju kako su u prethodnom razdoblju izvršena dva ciklusa pojačanih inspekcijskih kontrola na području svih 10 županija, o čemu je Uprava u više navrata obavještavala javnost i transparentno iznosila informacije i podatke u vezi s rezultatima izvršenih inspekcijskih kontrola.

Inspekcijske aktivnosti se provode u suradnji s županijskim upravama za inspekcijske poslove, putem mješovitih inspekcijskih timova.

Naglašavaju kako će, u skladu s dosadašnjom praksom, sve županije i općine u FBiH biti ravnomjerno zastupljene prilikom vršenja inspekcijskih kontrola, a prema utvrđenom Programu pojačanih inspekcijskih nadzora za period listopad-prosinac 2016. godine, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Dalje se navodi kako je u prethodna tri dana izvršeno 365 nadzora, izrečeno 148 prekršajnih naloga u iznosu od 228.351,00 KM, naložena je naplata naknada za vode, šume, ceste i zrak u iznosu od 105.979,50 KM, te izrečeno 17 mjera zabrane rada, kontrolirano je 249 radnika, od čega je 21 zatečeno „na crno”, a zahvaljujući vršenju kontrola, pet je novoprijavljenih radnika. Kod 82 subjekta nadzora je utvrđeno kako posjeduju fiskalni uređaj, a kod 14 subjekata je utvrđeno kako ne izdaju fiskalni račun.

Na kraju naglašavaju kako je djelokrug i misija Federalne uprave za inspekcijske poslove dosljadno provođenje zakona na području cijele FBiH, te su pozvani svi privredni subjekti nadzora u Federaciji BiH da preispitaju svoje poslovanje i blagovremeno ga uvedu u zakonske okvire, kako ne bi bili predmet represivnih inspekcijskih mjera.

1 komentar

  1. Uranili svaka čast.Gdje ste bili već dvadeset godina?

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.