Zastava islamističke organizacije postavljena u hrvatsko selo kod Tuzle

Neepoznata osoba, ili više njih, istaknula je zastavu radikalnoga muslimanskog pokreta u većinski hrvatskoj mjesnoj zajednici Ljubače kod Tuzle, što je pojačalo uznemirenje tamošnjih Hrvata nakon što je na mjesnoj školi ispisan natpis terorističke organizacije “ISIL”, a ranije su slične zastave postavljane i u naselju Husino.

Kako su za Večernjak potvrdili mještani koji su i poslali prijeporne fotografije, zastava je postavljena u noći s četvrtka na petak ispred jedne napuštene privatne kuće koja se nalazi nedaleko od katoličke crkve i u središtu toga većinski hrvatskoga mjesta. Na tome jarbolu je prije nekoliko godina postavljena ratna zastava bošnjačke Armije BiH, zbog čega su stanovnici također prosvjedovali, ali je policija ocijenila kako ta zastava nije prijeporna.

Poruka sa škole

“Ova nova zastava nas je iskreno prepala. Kada smo vidjeli da više ne visi rasparana zastava Armije BiH, nego neka crna zastava, uvukao se neki nemir”, rekao je za Večernjak jedan od mještana.

Ta zastava je mještanima nepoznata, pretpostavljaju kako je riječ o zastavi ISIL-a ili pak džihada. No, te zastave razlikuju se od one istaknute u Ljubačama i najviše sliči zastavi koju koristi teroristička skupina “Kavkaskog emirata” koji se zauzima za uspostavu Islamske države po šerijatskim pravilima na području Kavkaza..

8 komentara

 1. Sve balije protjerat u tursku pa neka se dole diče sa ISILOM..Rađe CIGAN nego smrdljivi balidžan

  Like(7)Dislike(0)
 2. Obo je predlo svaku mjeru trebslo ih je kad je se moglo poslat u saudisku arabiju mamu im jebem balisku teroristicku.

  Like(0)Dislike(0)
 3. Treba ponovo zaratit i satrat govna teroristicka istrat ih u siriju pa ce im alah podarit 100 djevica

  Like(3)Dislike(1)
 4. Ako ovako nastavi istrat ce balidzani nas msm Hrvate u cemu im uveliko pomazu i nasi vlastodrsci. Bojim se da nece trebat ratovat

  Like(2)Dislike(0)
 5. Đava nikad nije pobijefio pa nece ni sad!!!

  Like(1)Dislike(0)
 6. Ništa Mehediiji nisu objavili. Znaći nije istina Platimo prethplatu mamu im poturićku

  Like(0)Dislike(1)
 7. Sad ce isil kaznit 7 utakmica bez gledatelja

  Like(0)Dislike(0)
 8. Boga nije nitko jos nadvladao pa neci ni ISIL to sam sigurna, Velika je Bozja moc samo oni koji ga Mole i ne boj te se. Isus je rekao da zlo nece nikada pobijediti on je te sto je probao i Smrt Pobijedija. Samo Braco i Sestre Vijera ce nas Spasiti Post i Molitav ne Boj te se. Smrt nije kraj nego pocetak. UZ Pople pozdrave

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.