Zašto sretni parovi ne dokazuju svoju ljubav na Fejsu?

Svi na društvenim mrežama imaju parove koji u svakom trenutku moraju svima pokazati koliko se vole, koliko su zaljubljeni i kako se super, urnebesno zabavljaju… No, što nam to zapravo govori?

Živimo u jako čudnom vremenu. U vremenu, kad je nekima status na društvenim mrežama bitniji od onoga što se događa u ‘stvarnom’ svijetu, piše Živim.hr.
U vremenu gdje su ‘lajkovi’ mjerilo vrijednosti, u vremenu gdje sudimo druge, ilitiga ocjenjujemo njihove živote na temelju fotografija ili statusa koje objavljuju. I nerijetko griješimo pri stvaranju slike o pojedincu na temelju upravo takvih stvari. Pa tako je i za ljubavne parove.

Svi na društvenim mrežama imaju te ‘preslatke parove’ (da, one ljude koje ste sakrili), koji u svakom trenutku moraju svima pokazati koliko se vole, koliko su zaljubljeni i kako se super, urnebesno zabavljaju. Stručnjaci kažu kako sretni parovi, ipak ne objavljuju svaki detalj svoje veze na društvenim mrežama. A ovo su razlozi…

Nemaju što dokazivati

Stručnjaci kažu kako je potreba za dijeljenjem detalja iz privatnog života povezana sa samopouzdanjem, odnosno s nedostatkom istoga. Objavljivanjem sretnih fotografija i statusa, kao i dobivanje pozitivnih komentara, parovi si dižu samopouzdanje, te održavaju privid savršene veze.

Ako je osoba sretna i zadovoljna u vezi, ne gubi vrijeme dokazivanjem toga pred cijelim svijetom. To ne znači da nikad neće objaviti fotografiju, no da će svaki drugi dan stavljati zajedničke fotografije – neće.

Znaju da problem mogu samo oni riješiti

Znate one ‘jako sretne parove’ koji čim se posvađaju, to moraju podijeliti sa svim Facebook prijateljima. Ponekad samo stave tužan smajlić, ponekad pjesmu koja točno ocrtava njihove poljuljane emocije i osjećaje, pa se nakon toga dušobrižnici javljaju i pitaju što je bilo, a onda ta osoba otvori dušu (ne privatnom porukom). Ovo je samo pokazatelj nezrelosti. Sretni parovi rješavaju probleme unutar četiri zida, a oni koji to pokušavaju na društvenim mrežama, problem samo pogoršavaju.

Sreća nisu lajkovi

Sretni parovi znaju da neće dobiti ništa objavljujući ‘dokaz’ da su sretni. Sreća je u tome da su zajedno, ne u tome da su objavili da su zajedno.

Nemaju potrebu za uspoređivanjem

Stručnjaci kažu da su sretniji oni koji ne koriste često društvene mreže, jer se ne uspoređuju s kolegama, prijateljima, poznanicima…

U cijelom tom ‘modernom ludilu’ znamo zaboraviti da su zapravo bitni naši stvarni životi, naše veze, iskustva i osjećaji, a ne stalna potraga za internetskom popularnošću. Jedan lajk više-manje, zaista nije bitan.

15 komentara

 1. Konacno nesto pametno. Bravo

  Like(23)Dislike(0)
 2. capt. Jean-Luc Picard

  Nu baš, pametno nešto za promjenu

  Like(10)Dislike(1)
 3. Ima ona ljubavnika on ljubavnicu a na fejsu ljubav sve u sesnest pa koga lazu nego sebe.

  Like(8)Dislike(0)
 4. Isto ko i sirotinja sto nesto glumi na slikama a rade u kave na pelenama ili im mater čisti wc

  Like(4)Dislike(10)
 5. Za Juru
  Jure ne seri. Ali je bitno sta ko rqdi
  Mozda za tebe i takve je. Vazno je da je posa posten i da covik zivi od svog rada. Dok se god upire prstom u ljude sta ko radi jadno li je drustvo

  Like(19)Dislike(0)
 6. Isto kao nasi ”gospodarstvenici” sto nesto glume s autima i odjecom i oznacavanjem na ”ekskluzivnim” mjestima za izlazak a zapravo to financiraju utajom poreza i uskracivanjem radnickih prava tj. kradom!

  Like(16)Dislike(1)
 7. Za Juru! Covjek koji radi i zivi posteno ne treba se nijednog posla stidjet! Zar je necija majka sto cisti wc manje vrijedna od tvoje.Onaj tko ponizava druge to samo govori o kvaliteti njegovoj. Debilu jedan!!!

  Like(21)Dislike(0)
 8. U dojčlandu ih puno čisti wc i razne urede i stanove,pa sto..posteno ih plate a u nas samo gazde gledaju di će zakinut radnika.

  Like(6)Dislike(0)
 9. Ovde su pobrkani loncici. Nemojte se zavaravat nije sretan onaj ko puno ima ili onaj ko cijeni samo sebe ili zeli sto vise iskoristit radnika. Taj je bolestan. Sretan je onaj ko je zadovoljan sa svojim stanjem i sa onim sto ima. Posebno je sretan onaj ko zna kolko mu triba a sa viškom usreci nekog drugog

  Like(6)Dislike(0)
 10. Sve na fejsu slike super sami sjaj svi prelijepi uđeš u taj neki svijet ljepote
  kad zatvoriš stranicu uđeš u stvarnost i vidiš da ništa nije tako
  svi predivni poljupci pusti
  stvarni život nije tako

  Like(1)Dislike(0)
 11. LAŽNI SJAJ

  Like(0)Dislike(0)
 12. Kvalitetan članak DEFINITIVNO!

  Like(1)Dislike(0)
 13. Na fejsu med i mliko a u krevetu:ledja u ledje led ledena…..! Ja sam 15 godina u braku i vise je volim sad nego prvu bracnu noc ,a mladima porucujem medjusobni odgoj odgajajte se jedno uz drugo da bi mogli odgajati djecu i postuj te se pa cete vidit da je kvalitetniji sex nakon 15 g. Nego prve godine! Kakav face ili dr.

  Like(1)Dislike(0)
 14. Nemam face, namjerno i nadam se da neću. Ljubav, prava, iskrena se ne treba nikomu dokazivati. U braku sam jako dugo i volim, poštujem, cijenim svoga supruga, a to osjećam i s njegove strane. Nikomu to ne trebam dokazivati, niti mi za to treba nečije divljenje. Sve to na faceima je prilično umjetno i lažno. Odličan tekst i živa istina. Zato, njegujte svoju ljubav između zidova svoga doma, ne iznosite svoju intimu i svoj život ne prostiri pred dtuge, što vam znači mišljenje nekoga koga ni ne poznajete?

  Like(2)Dislike(0)
 15. Svaka cast na komentaru

  Like(3)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.