Završio teniski turnir Grude open 2016.

U vrlo kvalitetnom finalu Grude open 2016 u kategoriji -35 završen je teniski turnir pojedinačno. Nastupilo je  37 igrača iz Širokog Brijega, Mostara, Ljubuškog, Vrgorca i naravno najviše domaćih igrača iz Gruda.

U prvom polufinalnom susretu igrali  su  Dževlan Boris iz Ljubuškog i Čolak Ivan-Cika iz Širokog Brijega. Prvi set dobio je Cika, a onda Je Boris dobio drugi set i odlučujući tie-break.

1. Dževlan Boris- Čolak Ivan-Cika 6/7.6/2.10/4

U drugom polufinalu:

2. Ćorić Ivan(MO)-Iličić Vjeko(GR) 6/1.6/0

Rezultat ovoga drugog polufinala  govori da je meč  bio lagan, Vjeko je imao prilike, ali ih nije koristio više puta je imao 40/0 kao i gem lopti koje nije iskoristio i sami meč je vremenski trajao iznad prosjeka na ovom turniru. Na dan odigravanja finala u razgovoru s Dževlan Vinkom (86 god.) dida Borisa, a čovjek koji je prije 50 godina prvi napravio tenisko igralište na području Hercegovine a i šire. Kada sam ga pozvao da dođe pogledati finale rekao mi je, to bi mi bilo teško gledati drago bi mi bilo da moj unuk pobjedi, ali teško je igrati finale.

tenis00

Dževlan Boris je cjeli turnir odigrao na visokoj razini dok je Ćorić Ivan imao više razina igre ali je dobivao, na pitanje Dževlanu  da komentira finale kratko je odgovorio Ćorić je odigrao odlično i zasluženo je pobjednik Grude opena  2016.

Ćorić Ivan- Dževlan Boris 6/4,1/6.11/9

img-20161003-wa0008

Ovom prilikom najavljujem 12.teniskiGRUDEfest koji će se održati od 14. do 16. listopada. Ovaj događaj počeo je 2005., Ćilić Marin osvojio juniorski RG,  Hrvatska osvojila Davis cup, a evo i ove godine igra finale i  adamo se da će po drugi put osvojiti tenisko svjetsko prvenstvo u tenisu koje se održava svake godine. (Rafael Mikulić-Rafo / T.K.Grude)

1 komentar

  1. Bravo Rafa svaka cast!

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.