Zbog Barbarića i korupcije u Ljubuški nitko ne želi ulagati!

Godinama najavljivana Poslovna zona na Zvirićima za sada je mrtvo slovo na papiru, a izgleda će tako i ostati.

Kada mladić Mario Bajto, službenik u općini, javno izjavi kako je potreban samo jedan investitor na Poslovnoj zoni, posve je jasno kakav se profil osoba bavi razvojem gospodarstva i kakve su nam perspektive s gledišta struke. S druge strane u općini caruje korupcija, svi natječaji su namješteni ili nema uopće javnih nabavki, o čemu se otprije znalo, a potvrdila je revizija Ureda za revizije institucija F BiH.

Sve općinsko, što može biti izvor novca za kvalitetne investicije, podređeno je privatnom interesu i interesu Nevenka Barbarića i kompanije. Dokaz tome je rad ALBA-e u Ljubuškom i nekoliko Barbariću bliskih privatnih građevinskih poduzeća.

Iz razgovora s nekoliko osoba koje su željele ulagati novac u općini Ljubuški doznali smo kako ne žele ulagati sve dok Nevenko Barbarić ne ode s mjesta načelnika i dok se ne bude petljao u bilo kakav javni rad. Iskustvo s njim ne žele ponavljati, a ulaganja mogu provesti samo u uređenoj sredini, a općina Ljubuški takva nije.

Ista konstatacija nam je potvrđena i iz Agencije za privatizaciju ZHŽ, koja je nudila resurse za privatizaciju i ulaganja, ali na spomen općine Ljubuški i imena Nevenka Barbarića investitori su se okrenuli i otišli. Privatizacija je u zadnjih 20 godina u ZHŽ prolazila kroz pojedinačni interes po uzrečici “ima li mene tu”. Stara poduzeća su potpuno devastirana i u građevinskom smislu. Javno je dobro kanalizirano u uski privatni interes, nauštrb općeg dobra, i negativne rezultate istoga sada živimo.

Ljubuški je najperspektivnija općina za razvoj u ZHŽ iz više razloga. Ali perspektive i resursi sami po sebi nisu dovoljni, već je potrebno stručno usmjeravanje razvoja općine, ne po pravilima lokalnih parazita koji kradu, već realnih gospodarskih pravila, koja trebaju donijeti nova zapošljavanja.

ljubuski.net

5 komentara

 1. A naši HDZ-ovci ga izabrali za predsjednika županijskog HDZ-a. Oka ti o čemu su mislili kad su ga birali. Bljak Barbarić, bljak Ćosić, bljak Bogut, bljak Tomas…

  Like(3)Dislike(0)
 2. Kad ode sa mjesta načelnika doće na bolje pozicionirano mjesto i di smo ona prispili??? Svak zna kako je Barbarić korumpirana osoba. Treba ga procesuirat i zna se gdje je mjesto takvima a on se nada mjestu u Parlamentu.

  Like(3)Dislike(0)
 3. KORUPCIJA KORUPCIJA
  Što je vama to nije korupcija to su dobre veze snašao se čovjek.
  Tako rade svugdje u svijetu.
  Vidite kako je njemačka uspješna sve je to veza i vezice.
  Snađite se i vi Hdz je izabrao hrvatski narod.
  Oni će dovesti najbolje tvtke sve preko veza
  Kakva tržišna ekonomija.
  U njemačkoj ako imaš dobre veze možeš napravi novu tvornicu Mercedesa.
  HRVATSKA PRIJATELJSKA ZAJEDNICA

  Like(1)Dislike(1)
 4. Ima i u GRUDAMA takva jedna IDUSTRIJSKA MRTVA ZONA.
  Samo na papiru, ali interesa za istu nema.

  Like(0)Dislike(0)
 5. HRVATSKA DIKTATORSKA ZAJEDNICA

  HRVATSKA DIKTATORSKA ZAJEDNICA
  I ove drugr stranke to ti je bivša komunistička partija samo su se podjelili.
  I tuku po malom narodu.
  Tko je to mogao zamisliti.
  Da će na ovome području preživjeti komunističke snage dvadesetak godins poslije pada komunizma.
  Ali titini komunisti su jedni od najjačih u svijetu.

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.