Zbog duhana privedene još tri osobe

U nastavku aktivnosti u okviru akcije kodnog naziva ‘List 1’, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sinoć su (15.10.2015. godine) slobode lišili tri osobe inicijala J.S., E.S. i G.E. zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo ‘Organizirani kriminal’, u vezi sa kaznenim djelom ‘Nedozvoljen promet akciznih proizvoda’.

Postupajući po zahtjevu SIPA-e, policijski službenici Granične policije BiH navedene osobe zadržali su sinoć na graničnom prijelazu Rača do dolaska policijskih službenika SIPA-e. Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije SIPA-e, gdje se nad njima vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate na dalje postupanje Tužiteljstvu BiH.

U nastavku aktivnosti po ovom predmetu, SIPA je jučer (15.10.2015. godine) Tužiteljstvu BiH dostavila Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu i počiniteljima protiv 15 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo ‘Organizirani kriminal’, u vezi sa kaznenim djelom ‘Nedozvoljen promet akciznih proizvoda’, a sve u vezi sa neovlaštenim prometom duhanom, navodi se u priopćenju iz SIPA-e.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.