Zbog kašnjenja tužitelja, odbačena žalba u predmetu Gibraltar

Državni sud je, zbog kašnjenja tužitelja, kao neblagovremenu odbacio žalbu na presudu u predmetu Gibraltar kojom su Stipe Prlić i Zoran Bakula oslobođeni krivnje za zloupotrebu položaja i primanje dara, a Neven Kulenović za davanje dara i drugih oblika koristi.

Iz Tužiteljstva BiH su Balkanskoj istraživačkoj mreži Bosne i Hercegovine (BIRN BiH) kazali da je žalba na prvostupanjsku presudu u predmetu Gibraltar odbačena kao neblagovremena, kao i da je zbog toga protiv postupajućeg tužitelja Miroslava Janjića pokrenut disciplinski postupak.

Prvostupanjskom presudom iz studenog 2016. godine, Prlić, bivši predsjednik Uprave Javnog poduzeća Hrvatske telekomunikacije (HT) Mostar, i Bakula, kao član Uprave HT-a, oslobođeni su krivice da su kao najpovoljnijeg ponuđača izabrali firmu SV-RSA Sarajevo, koja je vlasništvu Kulenovića, u okviru postupka javne nabavke za zakup medija, iako ta firma nije imala najbolju ponudu.

Kulenović, kao vlasnik i direktor SV-RSA-e, oslobođen je krivice da je kao dar isplatio na Bakulin račun 386.256 konvertibilnih maraka (KM), a na Prlićev račun iznos od 331.513 KM.

Iz Državnog tužiteljstva su također rekli da je nastavljen rad na drugom dijelu predmeta Gibraltar, koji je dodijeljen u rad drugom tužitelju.

4 komentara

 1. znači prlić slobodan , čestitam!!!

  Like(0)Dislike(0)
 2. Da li je isplatio lovu na njihove račune ili nije zar je to teško provjeriti kod banaka u današnje vrime. Ko je ovde lud. Zbog ovakvih stvari treba uvest goli otok pa bi manje hapali. Sve hrvati katolici i svima visi križ u uredu. Lijepo piše na ulazu u svako groblje, život kratak a smrt stalna, tako da se ne isplati biti lopina, puno je ljepše biti čovjek samo je malo naporno.

  Like(0)Dislike(0)
 3. Veliki pljeesak za pravosuđe!!!

  Like(0)Dislike(0)
 4. Vrana vrani oči ne kopa

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.