Zbog radova u Grudama i Posušju promet se odvija usporeno

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog izvođenja radova na dionici autoceste A-1 Visoko – Dobrinje (na mostu M6) promet se preusmjerava iz vozne u pretjecajnu traku.

Zbog radova u Mostaru (Donja Mahala), promet se od raskrižja kod Lučkog mosta do mosta Hasana Brkića odvija usporeno. Vozače molimo da poštivaju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zbog radova promet se obustavlja više puta tijekom dana u trajanju od 30 minuta. Na ovoj dionici zabranjen je promet za vozila čija ukupna masa prelazi 12 t i čija dužina prelazu 8 metara.

Zbog aktiviranja klizišta, obustavljen je promet na dionicama R-456 Priboj – Teočak – Sapna (dionica Goduš – Rastošnica) i R-459 Tuzla – Šibošnica (dionica Lovački dom – Šibošnica).

Zbog izvođenja radova na dionici M-18 Tuzla – Bijeljina (u mjestu Seljublje), zabranjen je promet teretnih vozila preko 3,5 t, dok se u mjestu Požarnica, zbog klizišta promet odvija usporeno jednim prometnim trakom.

Na dionici R-425 Hamzići – Tromeđa u mjestu Donji Ograđenik, zbog oštećenja kolnika zabranjuje se promet autobusima i teretnim vozilima ukupne težine preko 5t. Za vrijeme obustave, alternativni pravci su: Tromeđa – Ljubuški – Grude – Široki Brijeg i Tromeđa – Mostar – Široki Brijeg.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:
– M-4 Tuzla – Šićki Brod, Čelinac – Kotor Varoš, Doboj – Gračanica,
– M-5 Kobiljača – Mostarsko raskrižje,
– M-6 Grude – Vitina,
– M-6.1 u Posušju (raskrižje cesta M-6.1 i R-420),
– M-14.1 Vršani – Bijeljina,
– M-16 Jajce – Banja Luka (na lokacijama Lučina i Bočac), Nova Topola – Klašnice,
– M-16.4 Novi Travnik – Bugojno,
– M-17 Doboj – Šešlije, Hadžići – Pazarić.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na:
– M-4.2 Velika Kladuša – Bihać (u mjestima Donji Purići),
– M-14.1 Brod – Odžak (na lokaciji “Klakar Donji 2″).

Na graničnom prijelazu Doljani na izlazu čeka se oko sat vremena. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Podsjećamo vozače da je granični prijelaz Gabela Polje otvoren za međunarodni putnički promet. Zbog izvođenja radova na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, zabrana je prometa za teretna vozila.

Tijekom cijele turističke sezone, a posebice vikendima očekujemo pojačan promet vozila na graničnim prijelazima, posebice na graničnom prijelazu Doljani, pa vozačima savjetujemo da koriste druge granične prijelaze, navode iz BIHAMK-a.

Za one koji se kreću prema Dubrovačkoj regiji preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Čepikuće (Ravno – Slano) ili Ivanica (Trebinje – Dubrovnik), a onima koji se kreću prema Makarskoj rivijeri ili sjevernije, preporučuju se granični prijelazi Bijača, Crveni Grm, Gorica ili Orahovlje.

(www.jabuka.tv)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.