Zbog reakcija o mogućoj izgradnji Reciklažnog dvorišta načelnik posjetio MZ Cerov Dolac i Poganu Vlaku 

Zbog reakcija mještana o mogućoj izgradnji Reciklažnog dvorišta s pretovarnom stanicom u Poslovnoj zoni „Poljanice“, načelnik Općine Grude je posjetio ovu mjesnu zajednicu da pojasni planove Općine i odgovori na pitanja mještana.

Sastanak je bio izrazito posjećen te područna škola na P.Vlaci nije mogla primiti sve mještane te ih je polovica bila vani. Dnevni red uključivao je tri točke dnevnog reda: obraćanje načelnika u povodom reakcija mještana na najavljenu izgradnju Reciklažnog dvorišta s pretovarnom stanicom, razmatranje inicijative proširenja puta C.Dolac- Borajna i razno.

Načelnik je istakao da je povod njegovog dolaska potreba za demantiranjem kako kaže“ raznih glasina i zločestih navoda“ o izgradnji deponije u Poslovnoj zoni. Rekao je da nikakva deponija nije u planu na prostoru općine Grude, te je usput podsjetio nazočne na najvažnije projekte koji su u tijeku. Međutim, u cilju smanjenja troškova transporta otpada planirana je izgradnja Reciklažnog dvorišta s pretovarnom stanicom u budućnosti. Rečeno je da se radi o zatvorenom objektu koji nema kontakta s vanjskom okolinom koji „ne bi ugrožavao okoliš“.

Na pitanje pojedinih nazočnih gdje se planira graditi to reciklažno dvorište, načelnik je odgovorio da bi se objekt gradio u Poslovnoj zoni.  Mještani su rekli da ne prave razliku između termina „deponija „ i „reciklažno dvorište“ te su jasno dali do znanja da ne žele takve objekta u Poslovnoj zoni niti drugdje u selu.

U daljnjoj raspravi najveći dio nazočnih se nije složio s tom inicijativom te je zatraženo da se obustave aktivnosti na izgradnji navedenog objekta u Poslovnoj zoni. U tijeku je i prikupljanje peticije protiv plana izgradnje Reciklažnog dvorišta s pretovarnom stanicom u Poslovnoj zoni „Poljanice“ te će se ista uskoro dostaviti nadležnima.
Konstatirano je da ovaj projekt nema podršku lokalne zajednice, a načelnik je izjavio da se u tom slučaju ovaj objekt neće graditi u Poslovnoj zoni te da mještani mogu biti mirni.Ostale točke dnevnog reda nisu se razmatrale.

grude-online.info 

105 komentara

 1. zasto pusiti narode u ljepo nase selo da se dogoni otpad ne to nesmjemo dopustiti Neka ga gone na drugo mjesto

  Like(1)Dislike(0)
 2. Zora Zlatkina! Najnovija Ljubina naredba je da te svi ovi nezadovoljnici n..uze. Znam da nebi imala ništa protiv.

  Like(0)Dislike(0)
 3. Sacica ljudi, super vam je prica. Prava politicka. Ljudi su ljudi, dica su dica. Ne mogu virovat da ce neko unistavat necije zivote i s tim zivit. Ponesite prid Svevisnjega te argumente tribat ce vam. Navlacite prokletstvo na sebe

  Like(0)Dislike(0)
 4. dobro to ce biti tu u poslovnoj zoni za to je jedan dio novca već uzet a pojedini su nagrađeni sa radnim mjestom kao naprimjer predsjednik mjesne zajednice -KURCO

  Like(0)Dislike(0)
 5. MALO PRIČEPITE KURCU PA CE VAN SE ON ISPOVIDITI KAKO JE PRIHVATIO ODRADITI TO ZA LJUBU I OSTALE KAO I JOŠ NEKE STVARI A VI NASTAVITE BRISATI OVE KOMENTARE

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.