Zlatan Mijo Jelić: Kakvi su bosanski kazamati najbolje zna naš heroj Maka Radić

General HVO-a i HV-a Zlatan Mijo Jelić izjavio je kako oni koji danas traže kazneno gonjenje zločinaca i zapovjednika iz redova tzv. A RBiH i jednak tretnam bojovnika HVO-a i boraca tzv. ARBiH, bivaju proglašeni izdajnicima.

Naime, Jelić je govorio na javnoj tribini “Kako se vode sudski procesi protiv pripadnika HVO-a u BiH” u Metkoviću gdje je iznio podatke kako je tzv. ARBiH  tijekom rata imala 331 logor, a protjerala je čak 170.000 Hrvata s teritorija koji je kontrolirala.

Također, govrio je i o odnosu aktualne hrvatske politike prema generalima HVO-a.

“Nažalost, neki tvrde kako je sve ovo što govorimo podjela naroda, da svađamo Hrvate između sebe. Oni koji u hrvatskom političkom vodstvu traže da se institucionalizira problem nejednakog tretmana zapovjednika HVO-a i tzv. A RBiH, koji traže da se sustavno pomogne obiteljima optuženika HVO-a koji su u egzistencijalnim problemima, koji traže kazneno gonjenje zločinaca i zapovjednika iz redova tzv. A RBiH, bivaju etiketirani izdajnicima”, rekao je Jelić.

Rekao je kako “nas se poziva da se vratimo u BiH da se zajedno borimo, znajući da nad našim vratom visi optužnica i da bi nas na granici uhitili i odveli u neki od bosanskih kazamata”.

“A kakvi su kazamati zna najbolje naš heroj Marko Maka Radić. Njegovo Bijelo Polje kod Mostara je jednom spaljeno od Srba, drugi but od tzv. A RBiH, a sad on služi kaznu od preko 20 godina za udruženi zločinački poduhvat zato što je oslobodio Bijelo Polje”, istaknuo je.

Jelić je rekao i kako se generale “poziva da se zajedno danas borimo u BiH, i to nas pozivaju oni koji se zajedno s nama nisu borili kada smo mi ginuli u Domovinskom ratu”.

“Mi smo s ljubavlju ušli u obranu našega naroda u ratu, oni bi s ljubavlju morali djelovati danas politički u miru ne smije biti strančarenja, moramo se braniti istinom i zajedno, ali u istinskom zajedništvu, a ne zajedništvu u službi politike”, rekao je Jelić.

R.I. / Dnevnik.ba

1 komentar

 1. Moj Mijo vidis kad se dirne u vas propinjete se na zadnje noge kako treba neko drugi da se lonasa.Ako nisi znao nas se proganja vec dvadeset godina a Maka je u zatvoru vec dugo a nisam te cuo da si ga ikad spomenio kamol diga glas da je nepravedno u zatvoru.
  Vi generali ste samo na papiru i mislite da ste bogom dani a oni koji su vas stvorili da budete to sto jeste vi ste zaboravili davno.
  O vama se trebaju snimati i rilmovi ali se trba zvati VOJNIK DOMOLJUB PROFITER IZDAJNIK jer ste to vi.
  Vojnike ste odma posle rata izdali nista za njih niste napravili niti stali u nlihovu obranu a vidi sad svako malo na nekoj si tribini.
  Nije ovo radovanje zbog takve situacije samo je zalosno sto smo mi ko narod dozvolili da se vi ponasate tako a zavama i politicari mada me oni ne zanimaju ja sam ljut na vas ko naime generale.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.