Znanost konačno utvrdila prosjek dužine penisa

Jedno od pitanja koje muči mahom muški dio čovječanstva jeste kolika je prosječna veličina penisa i konačno su znanstvenici dali odgovor na to pitanje, prenosi AFP.

U analizi koja je obuhvatila 15.521 ispitanika oni su došli do zaključka da je prosječna dužina penisa u erekciji 13,12 centimetara, a 9,16 u ”opuštenom” stanju.

“Ti brojevi trebaju uvjeriti muškarce diljem svijeta da je dužina njihovog spolnog organa u granicama normale”, rekli su britanski istraživači koji su radili studiju.

Tim je osmislio i grafikon koji liječnici mogu koristiti tijekom savjetovanja i razgovora a muškarcima koji pate od anksioznosti zbog male veličine penisa.

Britanski znanstvenici, prenosi Tanjug, navode da u stvarnosti samo 2,28 posto muške populacije ima nenormalno mali penis i isto toliko neobično veliki.

Također, tim istraživača nije pronašao dokaze da je veličina penisa povezana s rasom niti su pronašli uvjerljivu vezu između veličine muškog stopala s njegovom muškošću.
 

image

Istraživači međutim kažu da su rezultati možda donekle iskrivljeni zbog mogućnosti da su muškarci, koji su se dobrovoljno javili za sudjelovanje u ispitivanju, sigurni da je njihova veličina “normalna”.

Članovi tima kažu da je njihov rad, objavljen u Internacionalnom časopisu za urologiju, prvi je koji je kombinirao postojeće podatke o dužini penisa i napravio grafikon.

Te informacije i grafikon mogu biti korisni kako ljudi ne bi brinuli da njihova veličina nije odgovarajuća, ali može imati i neželjeni utjecaj na ego onih čija je veličina estremno velika.

”I liječnici mogu koristiti grafikon kako bi pomogli muškarcima da pronađu kondome odgovarajuće veličine”, kažu članovi tima.

Sudionici studijskog istraživanja bili su muškarci starosti od 17 do 91 godine iz Europe, Azije, Afrike i SAD-a.

Bljesak.info

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.