Znate li koja je serija snimana u Grudama 1989. godine? (VIDEO)

Prije nešto manje od 30-ak godina u Grudama je, pokraj crkve sv. Katarine, snimljeno nekoliko kadrova za stari poznati serijal „Ptice nebeske“.

Zasigurno se starije generacije sjećaju trodnevnog snimanja kadrova, a neki od njih su bili i statisti na tom snimanju. Serija je izišla u pet nastavaka, a šestominutne scene koje prikazuju Grude i gruđane prikazane su na samom početku drugog nastavka.

Ptice nebeske je hrvatska  televizijska miniserija originalno emitirana od strane RTV Zagreb u okviru mreže JRT 1989. godine. Scenarij za nju je napisao Ivo Brešan, a radnja prati sudbinu dvojice varalica – Grofa, koga je tumačio Zijad Gračić i Motku, koga je tumačio Žarko Potočnjak – koji pokušavaju steći bogatstvo od 1930-ih do 1970-ih. Brešan je scenarij adaptirao u istoimeni roman objavljen 1990. godine.

Ovo nije jedini slučaj da su se Grude susretale sa sedmom umjetnosti, naime na području Gruda su snimani i legendarni „Prosjaci i Sinovi “ , te film „Kenjac“.

8 komentara

 1. Bravo za objavu! Ali žalosti činjenica da je okoliš crkve isti kao i prije 25 godina.

  Like(5)Dislike(0)
 2. Baš lijepo…

  Like(2)Dislike(0)
 3. I pratri isti ko prije 25 godina!

  Like(1)Dislike(2)
 4. Bože moj kad će se o nama pričati Grude su župa uređena i sređena. Mlađarija osvojila prvo mjesto u Framskom kvizu. Zbor najbolje otpjevao na susretu zborova. Ministranti pobijedili na ministranstkom usretu u kvizu i nogometu.
  Biskup slavio misu za Dan branitelja u crkvi u Grudama. Ove godine krizmanicima podijeli konačno naš biskup sakrament sv. krizme.
  Kad će ovo biti PITAM SE I MOLIM BOGA DA BUDE ŠTO PRIJE!

  Like(8)Dislike(2)
 5. E ebo te biskup tvoj Peric i ti njega dobro

  Like(3)Dislike(8)
 6. Prosti kom. I jadni moj grudjanine i ja ovo gore potpisujem i pitam kad ce se desiti.

  Like(3)Dislike(2)
 7. zar se nije snimala scena 87g?

  Like(1)Dislike(1)
 8. Ja se sićam strke oko snimanja, ali serije baš i ne.
  Uzj….ogunili se općinari, strka u otelu, mese čini da ni duvanjska nije radila.

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.