ZORAN GALIĆ: “Borba protiv prekograničnog kriminala je prioritet u 2016. godini”

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je danas da će među prioritetima u radu Granične policije BiH u 2016. godini biti borba protiv prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija i terorizma.

Galić je ovo rekao tijekom posjete zamjenika ministra sigurnosti BiH Mije Krešića Glavnom uredu Granične policije BiH, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Krešića i njegovog šefa ureda Božu Antunovića primio je Stručni kolegij Granične policije BiH na čelu sa direktorom Zoranom Galićem, zamjenikom direktora Zijadom Srabovićem i pomoćnikom direktora za organizaciju i operacije Velimirom Pržuljem.

Tijekom sastanka rezimirane su aktivnosti i rezultati Granične policije BiH u 2015. godini.

Razgovarano je o zajedničkim aktivnostima Ministarstva sigurnosti BiH i Granične policije BiH, radnim grupama, međunarodnoj suradnji, primjeni potpisanih sporazuma i sudjelovanju policijskih službenika u misijama UN-a.

Galić je napomenuo da je bitno da Granična policija BiH riješi problem nedovoljnog broja policijskih službenika na graničnim prijelazima, te dodao da se aktivno radi i na boljem upravljanju ljudskim potencijalima unutar agencije.

On je naveo da je u tijeku izrada novog pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Granične policije BiH, kojim bi trebao biti smanjen broj rukovodećih službenika, a povećan broj specijalista iz različitih oblasti.

Krešić je naglasio da je za sigurnost granice i svih građana BiH neophodno dalje jačanje suradnje policijskih i sigurnosnih agencija na svim nivoima u BiH, te srodnih agencija iz susjednih i zemalja EU.

Krešić je rukovodstvu, članovima Stručnog kolegija i zaposlenima u Graničnoj policiji BiH čestitao Novu godinu i poželio im mnogo sreće i poslovnog uspjeha.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.