Zoran Milanović o Bosni i Hercegovini: ‘To uopće nije država, tamo nemaš s kime pričati…’

Hrvatske novine Jutarnji list su u posjedu snimke sastanka Zorana Milanovića s predstavnicima branitelja gdje bez dlake na jeziku govori što misli o BiH.

Žalio se da nema s kim razgovarati, jer je BiH zemlja bez reda i poretka, i da “to nisu pravi i topli ljudi”.

“Tamo pokušavaju političkim optužnicama afirmirati nešto što je propalo. Ja se nadam da će ova šestorica naših generala i zapovjednika iz BiH što su u Hagu – nisam optimista, ali neke stvari govore da bi mogla otpasti ta optužnica za zločinački pohod, što je za Hrvatsku važno. Ljudska sudbina je ljudska sudbina, oni bi mogli završiti u zatvoru. Oni će bojim se dobit neku kaznu”, kazao je Milanović.

“BiH nije država. Tamo nemaš s kim šta razgovarati, ja bih – da se mene pita, ali i neki od vas imaju porijeklo u BiH, dakle – ja bih ih ugurao u EU preko reda. I to stalno govorim, kroz prste. Tamo nema reda, nema poretka, Dodik šuruje sa Vučićem. Sad se to prelama majke ti mile preko austrijskih predsjedničkih izbora. To su stvari koje se tiču nas. Najlakše je dobiti glasove preko austrijskih Srba, kojima jako dobro zvuči da se RS odcijepi, da se organizira referendum. Tip igra na to. Šta ćemo mi? Hoćemo ostaviti Hrvate u BiH u državi sa Bošnjacima. Imamo posla sa negativcima, zapamtite to. To nisu pravi i topli ljudi”, dodaje Milanović.

 

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/279711587″ params=”color=ff5500″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Inače, predsjednik SDP-a u utorak je, na razgovor iza zatvorenih vrata, pozvao predstavnike Zbora udruge veterana hrvatskih gardijskih brigada i Udruge specijalne policije, kako bi s njima razgovarao o primjeni srbijanskih zakona o univerzalnoj jurisdikciji i napetosti koja je između dviju država zbog toga nastala.

Šef SDP-a, koji u mandatu vlastite Vlade nije imao dobre odnose s dijelom braniteljske populacije, u ovoj kampanji, čini se, želi s njima uspostaviti što bolju komunikaciju.

Snimka susreta, koji se održao u središnjici SDP-a, traje nešto više od sat vremena, a nakon što smo je preslušali očito je da se bivši premijer Milanović izuzetno trudio da izgladi odnose s braniteljima.

No, neki od sudionika bili su nezadovoljni jer im se nije ispričao za događaje iz prošlosti. Razgovor je bio dinamičan, intenzivan. Nekima na tom sastanku njegov stil, pa i stavovi činili su se previše, kako su ih poslije opisali, huškačkima.

Predsjednik SDP-a Milanović otvoreno je i opušteno govorio o odnosima sa Srbijom, iznio je stavove o ulasku Bosne i Hercegovine u EU, izjasnio se o blokadi pregovora Srbije te najavio da bi kao predsjednik Vlade sa Srbijom pokušao potpisati bilateralni sporazum. U tom razgovoru nije se puno osvrtao na HDZ, iako je nekoliko puta naglasio da na njega nemaju nikakav utjecaj izvana, ni Angela Merkel, ni europski pučani.

9 komentara

 1. Ova mu je jedina pametna,dobro je rekao…

  Like(10)Dislike(2)
 2. Jedno misli, drugo govori, trece radi.

  Like(2)Dislike(6)
 3. Ispade Milanović najveća HRVATINA!!!!
  Eeeee…., tužna suzo didova…
  Uzmi ubi pa se pištolj.

  Like(2)Dislike(3)
 4. Jebo ti svoju mater…

  Like(4)Dislike(3)
 5. Jao sto bi ga namlatija sirovim kolcem. Taj maze i laze za petoricu.

  Like(2)Dislike(2)
 6. Milanovic je bio u Mostaru kad je gorilo…

  Like(4)Dislike(0)
 7. Sta se bunite dobro je i reka ovo nema nigdi oa svitu

  Like(2)Dislike(0)
 8. Jeba svoju pramajku u grobu da nije bilo sirokoga i gruda stabi bilo od dalmacije bila bi velika srbija a ne dalmacija.to triba zabrani da dolazi u b i h .

  Like(0)Dislike(0)
 9. nema nam spasa bez EU

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.