Županiji Zapadnohercegovačkoj 27.885 KM za besplatne udžbenike učenicima

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, potpisani su ugovori o sufinanciranju nabavke besplatnih udžbenika za učenike u stanju socijalne potrebe koji pohađaju devetogodišnju osnovnu školu u Federaciji Bosne i Hercegovine, u školskoj 2015./2016. godini.

Ugovore su potpisali federalna ministrica obrazovanje i znanosti dr. Elvira Dilberović i nadležni županijski ministri, odnosno predstavnici županijskih ministarstava obrazovanja. Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti je u Proračunu za 2015. godinu osiguralo 650.000 konvertibilnih maraka za realizaciju ovog projekta, u kojem sudjeluje svih deset županija.

”Naš je cilj da svakom djetetu budu omogućeni približno isti uvjeti za stjecanje znanja, odnosno stvoreni kvalitetniji uvjeti za odgoj i obrazovanje djece u FBiH. Posebno pozdravljamo činjenicu da je suglasnost za sudjelovanje u projektu i ove godine dalo svih deset županijskih ministara obrazovanja, a prema projekciji, sredstva će biti dovoljna za nabavku oko 65.000 udžbenika, čime bi trebalo biti obuhvaćeno gotovo 8.000 učenika”, naglasila je ovom prilikom federalna ministrica obrazovanja i znanosti dr. Elvira Dilberović.

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti kreiralo je Prijedlog raspodjele sredstava za nabavku besplatnih udžbenika, te će se Županiji Zapadnohercegovačkoj za ovu namjenu izdvojiti 27.885 KM.

SirokliBrijeg.info

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.