Zvonko Milas u dvodnevnom posjetu Hercegovini, sutra u Grudama

Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske,  boravit će 11. i 12. travnja u službenom posjetu Hercegovačko-neretvanskoj i Zapadno hercegovačkoj županiji gdje će održati niz sastanka s predstavnicima Hrvata iz političkog, društvenog, kulturnog, znanstvenog i gospodarskog života Bosne i Hercegovine.

U ponedjeljak, 11.travnja, posjetit će osnovnu školu u Grudama te franjevački samostan u Širokom Brijegu. U Mostaru će održati sastanak s Vladom Hercegovačko – neretvanske županije te će nazočiti otvorenju međunarodne kulturne manifestacije Mostarsko proljeće – 18. Dani Marice hrvatske i dodjeli priznanja Večernjakov pečat najznačajnijim osobama koje su obilježile 2015. godinu u Bosni i Hercegovini.

U utorak. 12. travnja, predstojnik Milas posjetit će Sveučilišno klinički bolnički centar Mostar, gradilište studentskog doma za studente slabijeg imovinskog stanja i javnu kuhinju te franjevačku knjižnicu pri Franjevačkom samostanu sv. Petra i Pavla u Mostaru. Nakon toga nazočit će otvorenju Mostarskog sajma gdje će posjetiti  štandove uspješnih hrvatskih tvrtki i obrta koje djeluju u Bosni i Hercegovini i šire.

Također, drugog dana posjeta, predstojnik Milas posjetit će Poduzetnički inkubator u Ljubuškom – središte u kojima se mladima iz Zapadno-hercegovačke županije daje prilika i sveukupna potpora za realizaciju vlastitih poduzetničkih ideja, navodi se u priopćenju iz Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

2 komentara

  1. Za sve ove posjete svaka cast osim posjeta vladi u mostaru bolje hrvatima misle u banjaluci i sarajevu nego mostaru boze sacuvaj veceg jos zla

    Like(1)Dislike(0)
  2. eto koliko ste domoljubni , nemate pojma ko je on

    Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.