ŽZH: Nema kašnjenja na posao, zatvaranja šaltera zbog pauze, ranijih odlazaka…

U institucijama Zapadnohercegovačke županije više nema zatvaranja šaltera za rad sa strankama zbog kolektivnih odlazaka na dnevne pauze, kao ni kašnjenja na posao ili ranijih odlazaka s posla.

Naime, u novoj odluci o radnom vremenu u županijskim tijelima uprave, županijskim upravnim organizacijama i drugim službama i tijelima Zapadnohercegovačke županije koja je donesena na jednoj od posljednjih sjednica Vlade Zapadnohercegovačke županije, stoji između ostaloga kako se dnevni odmor mora organizirati tako da tijela županijske uprave, gdje je to moguće, ne prekidaju rad u vrijeme određeno za uredovanje sa strankama.

Nadalje, u ovoj odluci stoji kako se dnevni odmor u tijeku radnog vremena ne može koristiti na početku radnog dana, ili pak na kraju radnog dana. Također, odlukom o radnom vremenu u županijskim tijelima uprave, županijskim upravnim organizacijama i drugim službama i tijelima Zapadnohercegovačke županije određeno je kako dnevni odmor traje 30 minuta i ubraja se u redovito radno vrijeme. Preporuka je da se isti koristi u vremenskom razdoblju od 10.30 do 11.00 sati.

Kada je u pitanju radno vrijeme, prema novoj odluci, sva tijela županijske uprave dužna su raditi 40 sati tjedno od ponedjeljka do petka.

Večernji list

2 komentara

  1. Hahaha kako se slatko nasmijah…

    Like(0)Dislike(0)
  2. Smiješno da bi bilo istinito, pa zar to dosada nije bilo regulirano pravilnikom o radu….cccccccccc….

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.