ŽZH: Prosvjetari ponovno održali štrajk upozorenja, u petak pregovori s Vladom

U svim srednjim školama Županije Zapandohercegovačke u srijedu je održan šesti štrajk upozorenja, potvrdila je Feni predsjednica Nezavisnoga sindikata uposlenih u srednjim školama te županije Jasminka Petrić.

Razlozi za štrajk su isti, i to nepotpisivanje kolektivnoga ugovora, neisplata obveza po tužbama, neusvajanje pravilnika o zapošljavanju i pravilnika o tehnološkom višku, neusvajanje zakona o srednjem školstvu, kašnjenje u isplati honorara, Prijedlog zakona o MIO te nezakonit obračun toploga obroka za mjesec siječanj 2017. godine.

Razloga za štrajk je mnogo, ali nama je sada najvažnije da se donese, odnosno potpiše kolektivni ugovor te da se s nama ostvari suradnja na izradi novoga zakona o srednjem školstvu, jer Vlada radi na tom zakonu i radi mimo svega onoga što smo dogovarali.

To je najžurnije što se mora napraviti jer primiče se kraj nastavne godine, a mi iz iskustva znamo da kad nastupe odmori za učenike automatski nestaju svi kanali komunikacije između nas i Vlade, kao da svi zajedno odemo na odmor – ocijenila je Petric.

Ona je istaknula kako su od Vlade Županije Zapadnohercegovačke dobili poziv da u petak, 24. ožujka, dođu na pregovore na kojima će se razgovarati o Nacrtu kolektivnoga ugovora.

Odgovarajući na pitanje koji su njihovi sljedeći koraci ukoliko ne bude dogovora s Vladom, Petrić je navela kako će se po školama provesti anketa te da će nakon toga biti donesena odluka.

– Mi ćemo po školama provesti anketu i o generalnom štrajku i o prosvjedima, i nakon što se članstvo izjasni o tim aktivnostima, onda ćemo na Predsjedništvu donijeti nekakvu odluku – poručila je Petrić.

Fena

7 komentara

 1. Ajde podjelite im svima otkaze, imate podrsku naroda

  Like(7)Dislike(5)
 2. Koji ce sat opet bit

  Like(5)Dislike(0)
 3. Ma daj vise jednom ugasite to skolstvo i tako nista ne vridi niti one mogu sta jadnu dicu naucit. Malo je tu skolovanih uciteljica vecinom priko veze i sad se kao ne moze bez njih

  Like(3)Dislike(4)
 4. Vidte da se ne moze bez skolovanih uciteljica 🙂

  Like(1)Dislike(4)
 5. Svatko ima pravo traziti svoja prava. Najbolje da svi pokupe stvari pa u EU…zbog korumpiranih politicara.

  Like(0)Dislike(1)
 6. Stanje u društvu je alarmantno, ne znam zašto bi oni bili izuzetak…

  Like(0)Dislike(1)
 7. Ovoliki odlazak je posljedica nerada i pasivnosti…nitko nece podici glas jer se boji. Lakse je otici ribati klozete vani nego ovdje rusiti korumpiranu vlast.

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.