ŽZH: Županijsko natjecanje iz matematike za učenike sedmih i osmih razreda (FOTO)

U subotu 21.ožujka 2015.godine u Osnovnoj školi Kočerin održano je matematičko natjecanje za učenike 7. i 8. razreda u Županiji Zapadnohercegovačkoj u organizaciji Udruge matematičara Ruđera Boškovića.

Na natjecanju je sudjelovalo 56 učenika iz 14 osnovnih škola ŽZH. Natjecatelje i njihove mentore pozdravio je domaćin natjecanja ravnatelj Željko Slišković, ispred pokrovitelja natjecanja Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH obratio se Ljubo Tomić, a natjecanje je otvorio gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević.

Pobjednik u kategoriji učenika sedmih razreda je Jelena Čolak iz Prve osnovne škole Široki Brijeg, drugo mjesto osvojio je Filip Zlopaša iz Osnovne škole Ivana Mažuranića Posušje, a treće Drina Pandžić iz Osnovne škole Ruđera Boškovića Grude.

U kategoriji učenika osmih razreda pobjednik je Gabrijela Galić iz Osnovne škole Kočerin, drugo mjesto osvojila je Katarina Bošnjak iz Osnovne škole Ivana Mažuranića Posušje, a treće Luka Kolar iz Osnovne škole Marka Marulića Ljubuški.

Diplome nagrađenim učenicima uručila je Ana Kordić, savjetnica ministrice obrazovanja.

natjecanje-matematika02-810x540 natjecanje-matematika05-810x540 natjecanje-matematika01-810x540

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  1. Glupost

    Like(1)Dislike(2)
  2. janko posranko

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.