ŽZH: Županijsko tužiteljstvo traži glavnu raspravu kako bi dokazalo da je Markota kriv

Ministar unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Zdravko Boras u ranijoj izjavi za medije negirao je tvrdnje dijela sindikalnih vođa, koji ga je – kako je naveo – optuživao da od početka svojega mandata ispunjava stupove crnih kronika. Boras je istaknuo da na sudu nikada nije dokazivao svoju nevinost, istaknuvši pritom da se to ne može reći za predsjednika Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH Vjekoslava Markotu.

Boras je istaknuo da Markota upravo sada na sudu dokazuje svoju nevinost, jer je protiv njega podignuta optužnica za uzimanje sredstava koja su bila namijenjena za prometne kazne. Da se protiv Vjekoslava Markote vodi kazneni postupak, za portal Jabuka.tv potvrdio je Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

“Točno je da se u ovom tužiteljstvu vodi kazneni postupak protiv Vjekoslava Markote, rođenoga 8. veljače 1980. godine u Posušju, zbog koruptivnoga kaznenoga djela – Pronevjera u službi, iz čl. 384 st. 1 Kaznenoga zakona FBiH, koji još uvijek nije pravomoćno okončan”, istaknuo je Josip Aničić za portal Jabuka.tv.

“Markota je optužen da je u periodu od 2009. do 2012. godine, na području općine Posušje, dok je obavljao kontrolu prometa, počiniteljima prekršaja, ukupno njih 41, izdavao prekršajne naloge koje je zadužio u PU Posušje, a koje nije razdužio te je gotovinski novac koji su mu počinitelji prekršaja predavali prisvajao za sebe. Na taj je način oštetio proračun Županije Zapadnohercegovačke za iznos od oko 2.860,00 KM”, navodi Aničić.

Općinski sud u Širokom Brijegu 27. veljače 2017. godine donio je presudu kojom je oslobodio od optužbe Vjekoslava Markotu.

“Međutim, za istaknuti je da je riječ o nepravomoćnoj presudi, koju smo analizirali i uočili suštinske propuste koje smo detaljnije objasnili u žalbi podnesenoj Županijskom sudu u Širokom Brijegu. Smatram da prvostupanjski sud nije dao valjane razloge o ključnim aspektima argumentacije tužiteljstva, da je pogrešno i nepotpuno utvrdio činjenično stanje, te da je povrijedio odredbe Kaznenoga zakona F BiH, zbog čega je i došlo do oslobađajuće presude”, ističe Josip Aničić za portal Jabuka.tv.

Od Županijskoga suda u Širokom Brijegu, kao drugostupanjskoga suda, zatraženo je da ukine presudu Općinskoga suda u Širokom Brijegu, te zakaže i održi glavnu raspravu, a podredno da preinači prvostupanjsku presudu, te optuženoga Vjekoslava Markotu proglasi krivim.

Jabuka.tv

11 komentara

 1. Ma sve pet ko se pobuni odma s nij u haps

  Like(0)Dislike(0)
 2. Smijesno. Lipa je Koreja sta je ovo.

  Like(0)Dislike(0)
 3. Pa kakva je ovo vijest? Ocrnište čovjeka i osudište unaprijed a niste mu dokazali krivnju.
  U prijevodu :čekaj kenjče dok trava naraste.

  Like(0)Dislike(0)
 4. Erdoganova taktika.

  Like(0)Dislike(0)
 5. Pa jeli tako unas sve ako nekomu neodgovaraš triba te se riješit na bilo koji način

  Like(0)Dislike(0)
 6. Aaaaa vjesti braco mila.Koja cifra pa ministar ovoliko svaki mjesec trosi sluzbenog mobitela.
  Nisko,nisko vrlo nisko.

  Like(1)Dislike(0)
 7. Srami se uredniče kako si oblikovao ovaj tekst, nemaš nimalo novinarske etike, nego si potrčko HDZ-a. Čovjek oslobođen u prvostupanjskoj presudi i umjesto da ti je to glava vijesti, ti si sve izokrenuo da ispadne da je sud pogriješio. Zašto nije tužiteljstvo pogriješilo???

  Like(1)Dislike(0)
 8. Sta ce glavna rasprava,po ovom tekstu je ocito vec negdje odrzana i covjek osuden.Cudo od ministra sve institucije drzi pod nadzorom
  Agronomija cuda cini.Fujjj

  Like(0)Dislike(0)
 9. Namjestaju mu

  Like(0)Dislike(0)
 10. Neke drze u svojim ladicama pod kljucem i nesmiju im nista

  Like(0)Dislike(0)
 11. nebi ovi smili vako jerki markoti ilicajcu iz posušja onbi to sve pozatvara za vrime tita

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.