FOTO: U Grudama predstavljena knjiga Hrvatska u raljama djece komunizma autora Tihomira Dujmovića

Knjiga „Hrvatska u raljama djece komunizma“ novinara i publicista Tihomira Dujmovića predstavljena je u srijedu 23. 11. 2016. u Grudama, a predstavio ju je sam autor Tihomir  Dujmović.

Na gotovo 400 stranica Dujmović u knjizi donosi detaljnu analizu vladanja  „Kukuriku koalicije“, analizira današnje stanje države ističući da će u slučaju da ova politika dobije još jedan mandat, hrvatska država ostati jedino zemljopisni pojam.

Nino Raspudić u recenziji kazao je kako je ova knjiga obračun bez rukavica s „Djecom komunizma“ i koja će podignuti puno, prije svega „crvene prašine“.

Drugi recenzent dr. Goran Marić napisao je kako Dujmovićeva knjiga zapravo skalpelski razotkriva političke klase, njihovo skromno znanje i svu moralnu sakatost, dok je treći recenzent dr. Andrija Hebrang između ostalog kazao da je ovo knjiga istine o Hrvatskoj. Daje odgovor na pitanje koje nam često postavljaju strani političari, kako je moguće da pobjednička Hrvatska iz devedesetih padne na političko, ekonomsko i moralno dno.

Smatram da je vrijeme  pogledati  istini u oču rekao je autor . Vrijeme je da se konstatira da je Hrvatska u raljama djece komunizma, te da kao takva naprijed ne može. Hrvatska nije u bezizlaznoj situaciji, a izlaz je moguć, kazao je autor knjige.

Izlaz se zna, Hrvatska prepoznaje taj problem jer sve se više govori o tome.Potpuna lustracija  nije moguća, možda u tehničkom smislu riječi, ali moguće je suočavanje s istinom, s prošlošću, poviješću, moguć je jedan politički dobar kućni odgoj. Ako ste sudjelovali u kršenju temeljnih ljudskih prava, onda je vrijeme ne za kaznu, presudu, ne za zatvor, nego vrijeme je da se maknete, da odete i pustite da ta zemlje diše punim plućima, poručio je autor knjige.

Izuzetno dobro raspoložen Dujmović je govorio i o drugim stvarima, ovdje ističemo samo nekoliko opažanja:

-izuzetna važnost medija u društvu

-rasčišćavanje s UDBOM i formiranje trećeg entiteta u BiH

-okretanje od regije i življenje potpunih EU vrijednosti

Mirjana Mima Vlašić pročitala je dva ulomka iz knjige:” Je li Sljeme velika grobnica i kakve sve zločine skriva 30 cm ispod zemlje” i ulomak “Tko je ubio Zvonka Bušića?”

Na koncu predstavljanja uslijedilo je nekoliko zanimljivih i intrigantnih pitanja autoru knjige što je dodalo dodatnu svježinu ovoj zanimljivoj književnoj večeri.

Događaj je organiziran u sklopu manifestacije  „11. Dani Matice hrvatske u Grudama 2016. – Božiću ususret“.