Gruđanke čekaju Tuzlanke: Utakmica velikog značaja za izgled tablice

Utakmica između HŽRK Grude i OŽRK Jedinstvo iz Tuzle je još jedna od onih koja će imati veliki značaj za nastavak prvenstva i konačni poredak.

Tuzlanska ekipa u Grude dolazi nakon što je u ovu sezonu ušla s nekoliko novih igračkih pojačanja i s otvorenim ambicijama za osvajanje naslova prvaka BiH.

Ekipa OŽRK Jedinstvo iz Tuzle ima veliki broj iskusnih igračica na svim pozicijama i koja je u prvih sedam kola upisala pet pobjeda i dva poraza. U prošlom kolu na domaćem parketu visoko su porazile ekipu Ilidže i trenutno zauzimaju treće mjesto na ljestvici sa 6 bodova zaostatka za ekipom iz Gruda i tri boda zaostatka za ekipom Mire iz Prijedora.

Gruđanke su u prošlom kolu na domaćem parketu pobijedile jablaničku Neretvu i tako zadržale vodeće mjesto na ljestvici Premijer lige BiH – prvih 7 kola Gruđanke su ostvarile isto toliko pobjeda i trenutno imaju 21 bod.

Do kraja prvog dijela prvenstva Grude osim subotnje utakmice protiv Jedinstva kod kuće još dočekuju Katarinu te imaju dva gostovanja i to u Goraždu i Ljubuškom.

“S obzirom na kvalitetu obje ekipe i na značaj utakmice za oba suparnika, u subotu u Grudama možemo očekivati izuzetno dobru i kvalitetnu rukometnu predstavu, zaključili su u HŽRK Grude.

Utakmica se igra u sportskoj dvorani Bili Brig u Grudama s počekom u 17 sati.