Gruđanke slavile u Goraždu

Nakon početnog ispitivanja snaga i izjednačene igre i rezultata u prve 4 minute, domaće rukometašice zahvaljujući svojoj vratarki Dunji Brankovan koja je u tome periodu imala 5 obrana(1 sedmerac)prave mini seriju 3:0 i dolaze do prednosti od 5:2.odnosno 6:3 u 7.minuti. U sljedećih 4 minute gošće isto tako prave mini seriju 4:1 i u 13.minuti rezultat je glasio 7:7. Tada Gruđanke počinju igrati. Obrana grudskih rukometašica postala je pokretljiva, agresivna, sa sjajnim blokom, a sve što je prolazilo sjajno je skidala Anđela Milas. U napadu su grudske rukometašice pogađale iz svih pozicija: puno lijepih poteza ,među kojima prekrasno realiziran „cepelin“ jednostavno su domaće igračice potpuno ukočili i ostavili bez ikakvog rješenja. Rezultat toga je pomalo nevjerojatan podatak, a to je da je rezultat u periodu od 13.minute do kraja poluvremena bio 10: za Gruđanke, što znači  da Goraždanke nisu postigle gol 17 minuta.

Drugo poluvrijeme su grudske rukometašice odigrale rutinski. Ekipe su se izmjenjivale u mini serijama od po par golova pa se prednost sa poluvremena od 10 golova održavala do 51.minute. Tada Gruđanke prave završnu seriju od 6:0 dozvolivši domaćim igračicama da na kraju postignu 2 gola i smanje rezulltat na konačnih 20:34.

Utakmica veoma slična onoj od prije 15 dana  u Zavidovićima, veoma optimistično najavljivana  od strane domaćina, uz veoma bučnu podršku domaćih navijača  i sa  sličnim tijekom i konačnim ishodom.

U svakom slučaju Gruđanke su i svoje zadnje daleko gostovanje ove jeseni uspješno apsolvirale i do kraja ovog  dijela sezone očekuje ih još domaća utakmica idućeg vikenda protiv OŽRK Jedinstva AR te gostovanje u obližnjem Mostaru kod Katarine u zadnjem kolu.

Svim igračicama i trenerici pripadaju velike čestitke za igre i rezultate u ovoj sezoni, a posebno na zadnjim gostovanjima. Ovom pobjedom ekipa HŽRK je nakon 9 odigranih kola ostala na prvom mjestu premijerligaške ljestvice sa maksimalnih 27 bodova. Još jednom  čestitke našoj ekipi na današnjoj pobjedi i puno sreće idući vikend u domaćoj utakmici  protiv OŽRK Jedinstvo AR, priopćeno je iz HŽRK Grude.

ŽRK Goražde Heim-Meih – HŽRK Grude  20:34 (7:17)

9.kolo Premijer lige BiH, sezona 2017/2018

Sportska dvorana Mirsad Hurić Goražde

Gledatelja 200

Suci: Amar i Sino Konjičanin (Visoko)

Delegat: Mario Primorac (Ljubuški)

ŽRK Goražde Heim-Meih

Dunja Brankovan,Amera Barut,Emina Mujagić 7(2),Amina Zejnilhodžić,Arijana Hrelja,Minika Išpanović 3,Ajala Alikadić 3,Slađana Mitrović 5,Tamara Petkovič,Mirnesa Halimić,Ajla Srna,Azra Balić,Iman Hubjer,Lamija Borčak,Ismhana Perla,Zerina Bujak 1

Trener: Damir Marevac

Sedmerci:3(2)

Isključenja:10  minuta

HŽRK Grude

Darjana Vukliš,Anđela Milas, Amanda Marić 4(1),Nikolina Čutura 5,Ana Nikić,Ana Vrančić 9,Martina Vukanović,Andrea Prusina 8,Martina Kraljević 1,Edina Demić 3,Anita Azinović 4,Anđela Boras,Lara Šimić

Trener: Zlata Zubac

Sedmerci:5(1)

Isključenja:6 min