Grude: Delikventi počupali tek posađene sadnice kod Osnovne škole

U subotu je 20-ak mladih ekologa sudjelovalo u sadnji visokokvalitenih sadnica u dvorištu Dječijeg vrtića Grude, a sve u sklopu akcije Let’s Do It koja se provodi kontinuirano u cijeloj državi. Djeca su uistinu na lijep način iskoristila svoj slobodan dan i sa svojim nastavnicima učinili jednu dobru i plemenitu stvar.

Zalijevanje sadnica bilo je predviđeno za ponedjeljak jutro. Učenici i nastavnici uputili su se u dvorište, ali su ostali neugodno iznenađeni kad su pronašli počupane sadnice.

Delikventi su iskoristili priliku kada nije bilo nikoga za vikend i počupali dio sadnica. Pošto su ih samo iščupali i odbacili pokraj, sadnice su odmah vraćene na svoje mjesto,

Djelatnici škole prepričavaju kako ovo nije prvi put da se uništava škola, vrtić i dvorište.

Nekoliko “problematičnih” skupina, često boravi u večernjim satima oko Osnovne škole. Često se penju na Dječiji vrtić te uništavaju zidove i inventar. Tako su prije nekoliko mjeseci uništili i tek postavljenu fasadu na školi.

U Osnovnoj školi nam kažu kako su upozoravali nadležne institucije o tim događajima no još se ništa nije poduzelo po tom pitanju.

grude-online.info