Jedan od najboljih i najplodnijih mladih inovatora u Hrvatskoj na Modrom jezeru predstavio svoj pametni električni bicikl

Mario Ljubičić iz Runovića, trenutačno jedan od najboljih i najplodnijih mladih inovatora ne samo u Hrvatskoj, predstavio je u utorak na vidilici Modrog jezera u Imotskom svoj pametni električni bicikl, na kojemu je radio punu godinu dana.

Na predstavljanju je bio veliki broj znatiželjnika iz cijele Imotske krajine, a Mariju su na promociju došli i čelni ljudi inovatorskog društva “Faust Vrančić” iz Šibenika koji s njim usko surađuju.

– Moj bicikl imenom “Bicikl vodič” jedinstven je izum u svijetu što je i potvrđeno osvajanjem Grand prixa u Zagrebu među stotinama inovatora iz mnogih zemalja svijeta – kazao je Mario i nastavio:

– Raste turizam u Imotskoj krajini u kojoj želim ostati i krenuti sa serijskom proizvodnjom svoga bicikla. Upravo sam turistima želio predstaviti svoj bicikl. Oni će uz rekreaciju bicikliranjem imati ujedno i svoga turističkog vodiča koji će im na 50 svjetskih jezika, preko pametne kacige i displeja na volanu, predočiti sve o kraju u kojemu se nalaze. Nadam se da ću uskoro krenuti s proizvodnjom u Imotskom. I dalje čvrsto stojim na stajalištu da se u Imotskom i Imotskoj krajini treba pokrenuti ova proizvodnja, koja će, duboko sam uvjeren, osmisliti i nova radna mjesta i moje mlade i pametne prijatelje i sumještane ostaviti na kućnom pragu. Sa svojim rođakom Ivanom Ljubičićem, koji je sam izradio i softver za moj bicikl i bio mi desna ruka u ovom projektu, uvjeren sam u uspjeh našeg izuma – istaknuo je, među ostalim Mario Ljubičić, pozdravljen srdačnim pljeskom mnoštva.

Slobodna Dalmacija