NK Široki Brijeg osvojio Memorijalni turnir “Ante Bruno Bušić”

Hrvatski prvoligaš Rudeš nije uspio ni nakon vodstva od 2:0, niti nakon izborenih jedanaesteraca i regularnih 3:3, doći do naslova na 25-tom jubilarnom nogometnom turniru „Ante Bruno Bušić“, koji se odigravao u Vinjanima Donjim. Naslov odlazi momčadi Gorana Sablića u Široki Brijeg na Pescaru. Prvih 20 minuta Rudeš i Široki su mjerili međusobne snage. Kada je Baraban u 20.minuti i u naletu pucao pokraj gola propustivši odličnu priliku za vodstvo Širokobriježana, Rudeš je iz prve ozbiljne akcije samo minutu potom došao preko Budimira do 1:0, da bi u 38.minuti Karlo Kamenar povisio vodstvo na 2:0. Kamenar, koji se sam lijepo oslobodio protivničkih čuvara, precizno je odapeo sa 17-18 metara po sredini vrata vratara Širokog. Tu je Rudeš stao, a Široki preuzeo ulogu lidera u drugom dijelu utakmice. Zahvaljujući Dinu Ćoriću u 72.minuti dolaze do 2:1, da bi u 80.minuti preko Danijela Kožula izjednačili na 2:2. Kada je Marković asistirao Josipu Ćoriću u 87.minuti za 3:2, već je praktički sve bilo gotovo. Karlo Lulić u samoj 90.minuti donosi Rudešu priliku da se preko jedanaesteraca iskupi za sve propušteno i u Zagreb odnese naslov prvaka turnira. Plan im u tome remeti Široki Brijeg boljim izvođenjem i pobjedom od 7:6, pokal može krenuti u Hercegovinu.

Finalnu večer uveličale su i mažoretkinje također sa Širokog Brijega, a uručene su i nagrade za najboljeg igrača, strijelca i vratara turnira.

Najbolji igrač ovogodišnjeg izdanja „Ante Bruno Bušić“ je Danijel Kožul iz Širokog, najbolji vratar je Josip Čondrić iz zagrebačkog Rudeša, dok je najbolji strijelac Haris Handžić iz HŠK Zrinjski Mostar.

U utakmici za 3.mjesto Zrinjski se lako obračunao sa domaćinom ubacivši mu petardu – 5:0. 

TEKST I FOTO: DARKO LONČAR