Noć muzeja 2018.: Predstavljanje knjige IVAN GUDELJ – Hajdučka priča i izložba fotografije iz sportske riznice općine Grude

Bratovština sv. Stjepana Prvomučenika Gorica-Sovići, Hrvatska franjevačka arheološka zbirka „sv. Stjepan Prvomučenik“ Gorica, Matica hrvatska-Ogranak Grude, Župni ured Gorica-Sovići pozivaju vas na manifestaciju NOĆ MUZEJA 2018. u Gorici „Muzeji i sport – brže, više, jače… citius, altius, fortius…“

U sklopu Noći muzeja uprličit će se predstavljanje knjige autora Blaža Duplančića IVAN GUDELJ – Hajdučka priča.

Knjiga govori o životu uspješnog nogometaša Ivana Gudelja čija je velika nogometna karijera prekinuta u 26. godini zbog bolesti Hepatitiusa B. Ova je knjiga svojevrsno svjedočanstvo, kako su proslavljenog nogometaša Ivana Gudelja, zapravo vjera u Boga i pozitivno razmišljanje usmjerili dalje u njegovu životu!

Otvorenje Noći muzeja i predstavljanje će biti u petak 26. siječnja 2018. godine u 18 sati u staroj crkvi u Gorici.

Predstavljači su Mijo Grabovac, Blaž Duplančić, Marinko Boban i Ivan Gudelj. U glazbenom programu nastupa klapa Bratovština. Voditeljica i moderatorica programa je prof. Mirjana Mima Vlašić, a Noć muzeja otvorit će načelnik općine Grude Ljubo Grizelj!

Nakon predstavljanja knjige u Galeriji u staroj kapeli u Gorici bit će Otvorenje izložbe fotografija pod nazivom: Iz sportske riznice općine Grude. 

Svatko će moći pogledati arheološki muzej i arheološke iskopine i ranokršćansku krstionicu u staroj crkvi u Gorici! Sve će biti otvoreno do 23 sata, a za sve ljubitelje rukometa bit će omogućeno gledanje utakmice u staroj kapeli u Gorici.