Poznati makarski poduzetnik koji je posljednji vidio živog Antu Zovka pronađen uz cestu prerezanih žila

Vlasnik tvrtke za prodaju automobila u Makarskoj, zadnja osoba koja je vidjela 46-godišnjeg Antu Zovka iz Splita za kojim već dva tjedna tragaju policija, obitelj i prijatelji, pokušao je samoubojstvo u srijedu tijekom jutra.

Kako doznajemo, njega je u jutarnjim satima oko 8.30 u automobilu marke VW golf imotskih registarskih oznaka, koji nije njegovo vlasništvo, parkiranom na makadamskom proširenju uz cestu u Makarskoj, vidio jedan građanin koji je prolazio ulicom. Uočio je muškarca kako sjedi s krvavim rukama te je odmah obavijestio Hitnu pomoć i policiju. Naknadno je očevidom utvrđeno da je oštrim predmetom zarezao sebi žile na rukama te je prevezen na Hitnu pomoć u Makarskoj, a onda je nakon liječničke obrade prebačen na odjel psihijatrije splitskog KBC-a.

Glavno pitanje koje nakon ovog pokušaja samoubojstva muči obitelji i sve one koji žele da se Zovko što prije pronađe jest zbog čega bi vlasnik tvrtke sebe htio ubiti. Oni koji ga bolje poznaju kažu da nije kalibar osobe koja bi mogla sama, zbog duga od nekoliko tisuća eura, izvesti ili organizirati Antinu otmicu.

Po njihovim razmišljanjima, vjerojatno je on bio taj koji je zbog nečega, a o motivu se još ništa pouzdano ne zna, namjestio nekome da otme Zovka. S obzirom na to da je od trenutka kad je Antin nestanak prijavljen i kad se shvatilo da je u pitanju nešto ozbiljnije od hira, policija doslovno “sjela” čovjeku “na vrat” i gotovo svakodnevno ga stiskala, nije nemoguće da je on od tolikog pritiska jednostavno “pukao”. Posebice stoga što je prije koji dan izvršen pretres njegovog stana te mu je oduzet automobil i odjeća koji su poslani na vještačenje. No, ostaje neodgovoreno pitanje je li rezanje žila bilo samo zbog stresa od izloženosti policijskom pritisku ili je moguće da je bojazan od nekog drugog tko je eventualno organizator otmice bila jača. Odgovore na ta pitanja morala bi dati daljnja istraga.

Auto koji je policija poslala na vještačenje u Centar “Ivan Vučetić” jest upravo vozilo VW Up bijele boje, kojim je nestali Zovko prije 15 dana došao u Makarsku kako bi ga vratio osobi s kojom je viđen zadnji put.

Najnovije informacije od izvora bliskih istrazi govore da je baš taj automobil zadnji u koji je Zovko ušao nakon ručka s vlasnikom tvrtke. On je, pak, u svojim prvim izjavama policiji rekao da je nakon ručka ostavio Zovka u jednoj maloj uličici u blizini jedne pekarnice i da je potom otišao, a da je on onda ušao u mercedes E klase, srebrne ili sive boje, koji je tu u blizini bio parkiran. No, njegov alibi i priču srušio je jedan svjedok, kazavši da je točno da je Zovko pričao s nekim čovjekom koji je sjedio u mercedesu sličnog opisa, no da je nakon razgovora ušao natrag u restoran i potom sa svojim prijateljem ušao u bijeli “Up”.

Kako bilo, priča oko nestanka Ante Zovka svakim se danom sve više komplicira, a još uvijek obitelj nema nikakvu informaciju o sudbini svog muža i oca te su svaka minuta, sat i dan za njih prava noćna mora. Zato još jednom mole sve koji bilo što znaju o Anti da se jave policiji.