Sav prihod od tradicionalne biciklijade bit će doniran obitelji Spajić

Kao i prethodnih godina, Hrvatski biciklistički klub Drinovci u suradnji s biciklističkim klubom Grude, organizira četvrtu tradicionalnu biciklijadu Grude – Drinovci, koja će se održati u nedjelju 4.9.2016. godine.

Okupljanje biciklista je u 12:30 sati ispred Gradske sportske dvorane „Bili Brig“ u Grudama. Polazak je u 13 sati, a biciklijada će se kretati preko Sovića do Drinovaca. Ispred crkve sv. Mihovila u Drinovcima slavit će se sv. Misa u 14 sati. Ovom prigodom na sve prisutne udijelit će se blagoslov.

Nakon toga, svi biciklisti uputit će se prema kupalištu i odmaralištu Krenica, gdje je za sve prisutne osigurano besplatno jelo i piće uz odličnu zabavu, druženje i nagradnu tombolu.

Sav prihod od tombole, kao i prihod od sponzora koji su podržali ovu biciklijadu bit će doniran obitelji Spajić. Svi sudionici moći će svoju donaciju ostaviti i u humanitarnoj kutiji.

Sedmogodišnji Mihael Spajić  prve dvije godine života proveo je u bolnici. Bez prvog bubrega ostao je s godinu dana, a bez drugog šest mjeseci poslije. Njegovome malom bratu, 11-mjesečnom Anti, također je već odstranjen jedan bubreg, a uskoro će ostati i bez drugog. I on je u bolnici od rođenja. Obojica imaju kongenitalni nefrotski sindrom, finski tip, a radi se o dijagnozi kod koje, laički rečeno, bubrezi rade više nego što bi trebali i ubrzano rastu, proizvode previše bjelančevina, ali ih ne apsorbiraju. Kad se rodio Mihael i kad su doznali za dijagnozu, Spajići su doživjeli šok. Trebalo im je mnogo vremena da se naviknu na okolnosti i ritam koji nameće dijete s bolesti bubrega. Tijekom operacija i tretmana Mihael je imao puno infekcija, sepsu, razne nuspojave. A onda je uslijedio novi šok – Ante ima istu dijagnozu.

O teškom stanju obitelji možete pročitati klikom na OVDJE.

 

Dođite i podržite ovu biciklijadu u što većem broju, koja osim humanitarnoga karaktera ima za cilj promovirati biciklizam, zdrav način života i življenja, poručili su organizatori.

grude-online.info