Stokina predstava u Mostaru: “Dnevno sam šmrkao i do 50 linija kokaina”

Poznati hrvatski reper Stoka predstavio je svoju monodramu „Iz tame u svjetlo“ u HD Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

U monodrami „Iz tame u svjetlo“ reper priča o svojim problemima s drogom, a upravo njegova monodrama u zadnje vrijeme privlači ogromnu pažnju javnosti. Mnogobrojna publika podržala je ovaj događaj, a emotivni govor naježio je sve u prostoriji.

Osjećam se dužan podijeliti ovu priču s vama, ako moja priča bar jednu osobu ovdje spasi moja zadaća je ispunjena, kazao je Stoka okupljenima.

Marin Ivanković Stoka ističe kako ga je vjera vratila na pravi put. Na pomalo duhovit način Stoka se prisjeća najgoreg razdoblja svog života, njegovim početcima s drogom, ali i onome što se događalo u backstageu.

Mnogi priče o narkomanima povezuju sa siromašnim i raspadnutim obiteljima. Kod mene to nije bio slučaj, moja je obitelj bila složna, dobrostojeća i tradicionalna, kazao je Ivanković.

Stoka ističe kako je upravo vjera zaslužna za ovo što je danas, i za to što se “vratio iz mrtvih”.

Spas sam našao u vjeri i molitvi, kada sam otišao u kršćansku komunu. Molitva i težak fizički rad su za mene bili spas.

Podsjećamo, ovo nije prvi put da Stoka otvoreno priča o svojoj prošlosti u široj javnosti.

Njegova turneja s monodramom „Iz tame u svjetlo“ počela je 12.02.2018. pretpremijerom u Zagrebačkom kazalištu Vidra, te je do sada posjetio Karlovac, Novu Gradišku, Vinkovce, Bjelovar, a šira javnost pokazuje veliko zanimanje za njegovu priču.

Sljedeće prikazivanje predstave je na rasporedu 17.05.2018., u Zagrebu u „Sceni Vidra“.

Piše: Filip Periša / grude-online.info