U grudskoj općini prvi će put u školske klupe sjesti 160 učenika 

U grudskoj općini u 2017./2018. školskoj godini po prvi put u školske klupe sjesti će ukupno 160 učenika, što je za 10 učenika više za razliku od tekuće školske godine, doznaje portal Grude Online. Kad bi taj broj podijelili po mjesnim školama dobili bi ove rezultate: u grudsku osnovnu školu, s njenim podružnicama, upisano je 87 prvašića, u drinovačkoj školi s podružnicama 44 učenika, i u sovićkoj 29 učenika. Za razliku od 2016./2017. u grudsku školu upisano je 5 učenika manje, u Drinovcima se povećao broj prvašića za 15, dok je u Sovićima ostao isti broj prvašića.

Ovo su privremeni i neslužbeni podaci koji se mogu mjenjati na jesen ukoliko dođe do upisa ili ispisa učenika. Stanje bi zasigurno bilo bolje da nije došlo do iseljenja obitelji s djecom koja su radi posla prešla u druge gradove, a i pograničnog dijela gdje neki djecu upisuju u susjedni Imotski.

Grudsku općinu još nije zahvatio demografski slom, ako uzmemo u obzir povećanje broja upisane djece u prve razrede osnovne škole, međutim ako ove brojke usporedimo s brojem učenika koji su u prvi razred upisani prije 20 godina vidjet ćemo da je demografsko stanje u Općini više nego crno.

grude-online.info