VIDEO | Gasitelji pokušavaju obuzdati veliki požar na Čvrsnici

Vatrogasci i pripadnici gorskih služba spašavanja pokušavaju obuzdati veliki požar na planini Čvrsnici.

Na terenu su vatrogasci iz Posušja, Širokog Brijega, Gruda, te  GSS Široki Brijeg, HGSS Posušje, HGSS Imotski.

Ekipa portala Bljesak.info se jedina s vatrogascima probila na vrh Pločno. Naši reporteri prate borbu vatrogasaca i ostalih gasitelja s vatrenom stihijom.



Ranije je zatraženo djelovanje kanadera iz Hrvatske, međutim do popodnevnih sati Civilna zaštita još nije dobila povratnu informaciju.

Cesta prema Pločnom jedino je moguće uporište za protupožarno djelovanje i sprječavanje širenja požara u dubinu platoa Blidinje, šumskog kompleksa u Masnoj Luci, te stambenih objekata na području Bare. Pločno je najviši vrh Čvrsnice na 2.228 metara nadmorske visine.



Tijekom jučerašnjeg dana osim posuških vatrogasaca angažirani su i pripadnici Vatrogasne postrojbe iz Gruda koji su se sve do duboko u noć borili s vatrenom stihijom na cesti prema Pločnom. S obzirom da nisu uspjeli zaustaviti požar jutros je izdana zapovijed za angažiranje službi za zaštitu od požara općina Grude i Ljubuški i Grada Širokog Brijega.

U petak u 10.00 sati iz Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke zatraženo je angažiranje helikoptera Oružanih snaga BiH i pripadnika Oružanih snaga BiH, a upućen je i zahtjev Vladi Republike Hrvatske za angažiranje zračnih snaga – kanader.